Pizza z grzybami - przepisy EASY FRY OVEN & GRILL 9 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pizza z grzybami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 46 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    36 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 Grzyby

  • 2 Pomidory

  • 1 Gotowy prostokątny spód do pizzy, pocięty na 6 części

  • 9 g Przecier pomidorowy

  • 150 g Plasterki sera cheddar

  • Zioła prowansalskie

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

Akcesoria

  • Taca ociekowa
    Taca ociekowa

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Na górną półkę Easy Fry Oven & Grill włóż tacę grillową stroną na pizzę, a pod spodem umieść tacę ociekową. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut.

Etap 2 /4

Umyj i potnij grzyby na ćwiartki, a pomidory na plasterki. Rozwałkuj ciasto na pizzę i potnij na 6 prostokątów.

Etap 3 /4

Po nagrzaniu urządzenia umieść 2 prostokąty na tacy na pizzę, posmaruj każdy z nich przecierem pomidorowym, pokryj plasterkiem sera, 2 plasterkami pomidora i kilkoma ćwiartkami grzybów. Dodaj szczyptę ziół prowansalskich i spryskaj oliwą z oliwek. Za pomocą zdejmowanego uchwytu włóż tacę z powrotem do Easy Fry Oven & Grill i wznów gotowanie w trybie PIZZA ustawionym na 190°C i 12 minut.

Etap 4 /4

Gdy rozlegnie się dźwięk czasomierza, wyjmij upieczone pizze i powtórz kroki, aby przyrządzić kolejne.