Polędwiczka wieprzowa „pissaladière” - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Polędwiczka wieprzowa „pissaladière”

Review 2 stars (average)

2/5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Polędwiczka wieprzowa

  • 30 g Anchois

  • 200 g Cebula

  • 55 g Czarne oliwki bez pestek

  • 100 ml Bulion cielęcy

  • 0.5 szt. Bouquet garni

  • Sól i pieprz

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 30 g Śmietana 30%

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 300g Polędwiczka wieprzowa
  • 30g Anchois
  • 200g Cebula
  • 55g Czarne oliwki bez pestek
  • 100ml Bulion cielęcy
  • 0.5szt. Bouquet garni
  • Sól i pieprz
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 30g Śmietana 30%

Etap 2 /7

Posiekaj drobno cebulę.

  • 200g Cebula

Etap 3 /7

Wlej olej do Cook4me.

  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /7

Przyrumień polędwiczki wieprzowe z każdej strony, w razie potrzeby w kilku partiach. Wyjmij z Cook4me. Podsmaż cebulę, oliwki i anchois.

  • 300g Polędwiczka wieprzowa
  • 30g Anchois
  • 200g Cebula
  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 5 /7

Włóż wszystkie składniki do Cook4me. Dodaj bulion cielęcy i śmietanę.

  • 55g Czarne oliwki bez pestek
  • 100ml Bulion cielęcy
  • 0.5szt. Bouquet garni
  • Sól i pieprz
  • 30g Śmietana 30%

Etap 6 /7

Gotuj w Cook4me.

Etap 7 /7

Przypraw i podawaj z kaszą kuskus.

  • Sól i pieprz