Potrawka z łososia z rozmarynem
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Polędwica z łososia pokrojona w ok. 30 g kostki
300 g Posiekane pieczarki
1.5 Posiekana cebula
300 g Pokrojona w cienkie plasterki marchew
150 g Ugotowane mule
1 Bukiet przypraw
1.5 Rozmaryn
30 cl Gęsta śmietana
30 cl Bulion rybny
3 łyżka Posiekana natka pietruszki
Czas przygotowania
Etap 1 /11
Przygotuj składniki.
Etap 2 /11
Usuń skórę z łososia.
Etap 3 /11
Posiekaj pietruszkę.
Etap 4 /11
Posiekaj pieczarki.
Etap 5 /11
Pokrój w kostkę cebulę.
Etap 6 /11
Wszystkie składniki oprócz śmietany włóż do garnka. Dopraw pieprzem i solą. Przykryj.
Etap 7 /11
Gotowanie w szybkowarze
Etap 8 /11
Usuń rozmaryn i bukiet ziół.
Etap 9 /11
Dodaj gęstą śmietanę.
Etap 10 /11
Pozostaw w ciepłej temperaturze na 5 minut
Etap 11 /11
Podawaj z pietruszką i ryżem basmati.