Potrawka z dorszem i szparagami
- Całkowity czas 34 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Dorsz
8 Szparagi
200 g Przecier pomidorowy
1 łyżka Kolendra
1 łyżeczka Kmin rzymski
1 gałązka Pietruszka
0.5 goździk Czosnek
25 g Szalotka
1 Jajko
2 łyżka Olej
0.25 Cytryna
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Zblenduj surową rybę z czosnkiem, pietruszką, jajkiem, solą i pieprzem. Zrób po 5 kulek rybnych na osobę.
Etap 3 /7
Wlej olej do Cook4me.
Etap 4 /7
Naciśnij „Start”. Gdy olej się rozgrzeje, delikatnie zrumień na nim kulki rybne. Wyjmij je i odłóż na bok.
Etap 5 /7
Do misy dodaj 100 ml wody, szalotki, przecier pomidorowy, sok z cytryny i kmin. Dopraw i wymieszaj. Umieść kulki rybne z powrotem w misie. Dodaj szparagi.
Etap 6 /7
Gotowanie pod ciśnieniem: zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.
Etap 7 /7
Podawaj z semoliną lub ryżem. Udekoruj kolendrą.