Potrawka z dorszem i szparagami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Potrawka z dorszem i szparagami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 34 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Dorsz

  • 8 Szparagi

  • 200 g Przecier pomidorowy

  • 1 łyżka Kolendra

  • 1 łyżeczka Kmin rzymski

  • 1 gałązka Pietruszka

  • 0.5 goździk Czosnek

  • 25 g Szalotka

  • 1 Jajko

  • 2 łyżka Olej

  • 0.25 Cytryna

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 300g Dorsz
  • 8 Szparagi
  • 200g Przecier pomidorowy
  • 1łyżka Kolendra
  • 1łyżeczka Kmin rzymski
  • 1gałązka Pietruszka
  • 0.5goździk Czosnek
  • 25g Szalotka
  • 2łyżka Olej
  • 0.25 Cytryna

Etap 2 /7

Zblenduj surową rybę z czosnkiem, pietruszką, jajkiem, solą i pieprzem. Zrób po 5 kulek rybnych na osobę.

  • 300g Dorsz
  • 1gałązka Pietruszka
  • 0.5goździk Czosnek

Etap 3 /7

Wlej olej do Cook4me.

Etap 4 /7

Naciśnij „Start”. Gdy olej się rozgrzeje, delikatnie zrumień na nim kulki rybne. Wyjmij je i odłóż na bok.

Etap 5 /7

Do misy dodaj 100 ml wody, szalotki, przecier pomidorowy, sok z cytryny i kmin. Dopraw i wymieszaj. Umieść kulki rybne z powrotem w misie. Dodaj szparagi.

  • 8 Szparagi
  • 200g Przecier pomidorowy
  • 1łyżeczka Kmin rzymski
  • 25g Szalotka
  • 0.25 Cytryna

Etap 6 /7

Gotowanie pod ciśnieniem: zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.

Etap 7 /7

Podawaj z semoliną lub ryżem. Udekoruj kolendrą.

  • 1łyżka Kolendra