Potrawka z indyka i kasztanów
- Całkowity czas 28 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Filet z indyka (lub kurczaka)
350 g Cebule perłowe
3 szt. Marchew
900 g Kasztany
3 łyżeczka Mąka kukurydziana
300 ml Bulion drobiowy
300 ml Śmietanka
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
900g Filet z indyka (lub kurczaka) 350g Cebule perłowe 3szt. Marchew 900g Kasztany 3łyżeczka Mąka kukurydziana 300ml Bulion drobiowy 300ml Śmietanka Sól, pieprz
Etap 2 /5
Wymieszaj mąkę kukurydzianą ze śmietaną. Odłóż na bok.
3łyżeczka Mąka kukurydziana 300ml Śmietanka
Etap 3 /5
Umieść drób, warzywa i bulion w Cook4me.
900g Filet z indyka (lub kurczaka) 350g Cebule perłowe 3szt. Marchew 900g Kasztany 300ml Bulion drobiowy
Etap 4 /5
Gotuj w Cook4me.
Etap 5 /5
Wyjmij mięso i warzywa. Dodaj śmietanę. Zagęść w trybie przyrumieniania. Podawaj wszystko razem.
350g Cebule perłowe 3szt. Marchew 900g Kasztany 3łyżeczka Mąka kukurydziana 300ml Śmietanka