Prażone pestki kabaczka
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
100 g Surowe pestki kabaczka
2 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka Przyprawa curry
0.5 łyżeczka Sól morska
Mielona kolendra
Mielony kmin rzymski
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włóż pestki kabaczka do sitka i umyj je pod strumieniem wody, aby usunąć pozostały miąższ. Osusz je ostrożnie papierem lub ściereczką.
Etap 2 /4
Do miski wsyp pestki kabaczka, przyprawę curry, kolendrę, kmin rzymski, sól morską i wlej oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /4
Połóż pestki na standardowej tacy i włóż ją do Easy Fry.
Etap 4 /4
Piecz przez 10 minut w temperaturze 180 °C. Wymieszaj pestki i podgrzej z powrotem do 180°C. Piecz, aż zrobią się złoto-brązowe. Pozostaw do ostygnięcia i przechowuj w szczelnym pojemniku.