Pulpeciki z makaronem jednogarnkowe
Przepis według Magdalena D.T.

Pulpeciki z makaronem jednogarnkowe

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    21 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g mielonej wieprzowiny

  • 2 małe cebule

  • 1 bułka

  • 1 łyżeczka soli (do przyprawienia mięsa)

  • 1200 ml wody

  • 400 g makaronu wstążki

  • 0.5 łyżeczki soli (do przyprawienia sosu)

  • 1 łyżeczka Vegety

  • 1 jajko

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Posiekaj drobno cebulę. Pomieszaj dokładnie mieloną wieprzowinę z cebulą, solą, jajkiem i namoczoną w wodzie, odciśniętą, podzieloną na malutkie kawałeczki bułką.

  • 500g mielonej wieprzowiny
  • 2 małe cebule
  • 1 bułka
  • 1 łyżeczka soli (do przyprawienia mięsa)
  • 1 jajko

Etap 2 /3

Uformuj z mięsnej masy małe pulpeciki i obsmaż je szybko na oliwie bezpośrednio w misie Tefal (mogą zostać półsurowe w środku). Wskazaną porcję trzeba usmazyc na dwa razy. Następnie wyjmij z misy pulpeciki i, nie przerywając smażenia, dodaj wodę z Vegetą i solą do smaku. Kiedy się zagotuje, dodaj makaron i wymieszaj.

  • 500g mielonej wieprzowiny
  • 2 małe cebule
  • 1 bułka
  • 1 łyżeczka soli (do przyprawienia mięsa)
  • 1200ml wody
  • 400g makaronu wstążki
  • 0.5 łyżeczki soli (do przyprawienia sosu)
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Etap 3 /3

Połóz na makaronie pulpeciki. Gotuj pod ciśnieniem.