Pulpety mięsne w sosie estragonowym
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Mrożone pulpety mięsne
1 łyżka Olej
1 łyżka Estragon
100 ml Bulion wołowy
0.25 szt. Cebula cukrowa
1 porcje Masło
1 łyżeczka Mąka
300 ml Śmietanka
2 szt. Cytryna
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Pokrój słodką cebulę.
Etap 3 /7
Wlej olej do Cook4me.
Etap 4 /7
Podsmaż kulki mięsne. Wyjmij je z garnka. Rozpuść masło. Dodaj cebulę. Duś. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.
Etap 5 /7
Dodaj bulion i śmietanę. Dokładnie wymieszaj. Dopraw lekko do smaku. Umieść ponownie pulpety i cytrynę w Cook4me. Przykryj.
Etap 6 /7
Gotuj w Cook4me.
Etap 7 /7
Dodaj estragon. Podawaj z ryżem basmati.