Quinotto z zielonymi warzywami
Tefal
Przepis według Tefal

Quinotto z zielonymi warzywami

ratings.0

0/5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    9 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 450 g Komosa ryżowa

  • 12 Szparagi

  • 1.5 Por

  • 150 g Szpinak

  • 1.5 Cebula

  • 2 goździk Czosnek

  • 1.5 kostka Bulion warzywny

  • 150 g Parmezan

  • 270 ml Białe wino

  • 4.5 łyżka Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 450g Komosa ryżowa
  • 12 Szparagi
  • 1.5 Por
  • 150g Szpinak
  • 1.5 Cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 1.5kostka Bulion warzywny
  • 150g Parmezan
  • 270ml Białe wino
  • 4.5łyżka Oliwa z oliwek

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

  • 4.5łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Zrumień cebulę, czosnek i por. Dodaj komosę, mieszaj przez 2 minuty.

  • 450g Komosa ryżowa
  • 1.5 Por
  • 1.5 Cebula
  • 2goździk Czosnek

Etap 4 /6

Dodaj główki szparagów. Pokrusz kostkę rosołową. Wlej wino i wodę.

  • 12 Szparagi
  • 1.5kostka Bulion warzywny
  • 270ml Białe wino

Etap 5 /6

Zamknij pokrywę i naciśnij „Start”. Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Dodaj szpinak i wymieszaj. Podawaj z parmezanem. Smacznego!

  • 150g Szpinak
  • 150g Parmezan