Udko z warzywami
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
1 Udo kurczaka (120 g)
0.5 łyżeczka Przyprawy do mięsa (2,5 g)
0.5 szt. Brokuła (150 g)
0.5 szt. Papryki czerwonej (120 g)
0.5 szt. Papryki zielonej (120 g)
0.25 szt. Cebuli czerwonej (30 g)
0.5 łyżka Oliwy z oliwek (7,5 g)
0.5 Ząbka czosnku (7 g)
0.5 łyżeczka Świeżego tymianku (1 g)
0.25 łyżeczka Papryki słodkiej mielonej (1 g)
1 szczypta Soli (1 g)
1 szczypta Pieprzu (1 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Natrzyj udo oliwą, czosnkiem, papryką, tymiankiem i przyprawą do mięsa. Odstaw na 10 minut.
Etap 2 /6
Przygotuj warzywa (brokuł na różyczki, papryki w kostkę, cebula w piórka).
Etap 3 /6
Warzywa wymieszaj z odrobiną oliwy, solą i pieprzem.
Etap 4 /6
Wyłóż kosz air fryera papierem. Rozłóż warzywa i na nich kurczaka.
Etap 5 /6
Piecz w 180°C przez 25–30 minut. Po 15 minutach przemieszaj warzywa i obróć udo.
Etap 6 /6
Wyjmij kurczaka z warzywami, sprawdź czy mięso jest złociste i warzywa miękkie. Podawaj od razu.
