Kurczak z warzywami
- Całkowity czas 49 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 39 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1000 g Mięsa z kurczaka (udka bez kości)
1500 g Mrożonych warzyw (mieszanka chińska)
3 łyżka Sosu sojowego
200 ml Wody
400 ml Przecieru pomidorowego
Przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka i ostra)
Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Mięso zalać sosem sojowym i odstawić na ok. godzinę do lodówki.
Etap 2 /5
Rozgrzać urządzenie, rozpuścić masło, obsmażyć kawałki kurczaka z obu stron, w razie potrzeby dodając nieco masła.
Etap 3 /5
Z misy wyjąć mięso, wlać wodę, dodać mrożone warzywa, przecier pomidorowy, doprawić do smaku, zagotować.
Etap 4 /5
Do sosu dodać podsmażone wcześniej mięso.
Etap 5 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.




