Risotto łososiowe z nutą mięty
Przepis według Magdalena D.T.

Risotto łososiowe z nutą mięty

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    7 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 450 g ryżu do risotto

  • 250 g łososia wędzonego na gorąco

  • 10 listków świeżej mięty

  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki

  • 20 pomidorków koktajlowych

  • 100 ml śmietanki płynnej 18%

  • 1 l wody

  • 2 cebule

  • 2 łyżeczki soli

  • pół łyżeczki Vegety

  • 2 łyżka oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Posiekaj drobno cebulę. Pokrój łososia na małe kawałki. Przekrój pomidorki na pół.

Etap 2 /4

Podsmaż na oliwie cebulę (mieszając). Następnie dodaj razem łososia, wodę, śmietankę, pietruszkę, sól i Vegetę. Wymieszaj. Poczekaj aż płyn zacznie bulgotać.

Etap 3 /4

Dodaj ryż i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Po zakończeniu dekompresji dodaj pokrojone pomidorki i świeże listki mięty. Wymieszaj dokładnie danie.