- przepisy | Tefal
Przepis według Magdalena D.T.

Risotto łososiowe z nutą mięty

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    7 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 450 g ryżu do risotto

  • 250 g łososia wędzonego na gorąco

  • 10 listków świeżej mięty

  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki

  • 20 pomidorków koktajlowych

  • 100 ml śmietanki płynnej 18%

  • 1 l wody

  • 2 cebule

  • 2 łyżeczki soli

  • pół łyżeczki Vegety

  • 2 łyżka oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Posiekaj drobno cebulę. Pokrój łososia na małe kawałki. Przekrój pomidorki na pół.

Etap 2 /4

Podsmaż na oliwie cebulę (mieszając). Następnie dodaj razem łososia, wodę, śmietankę, pietruszkę, sól i Vegetę. Wymieszaj. Poczekaj aż płyn zacznie bulgotać.

Etap 3 /4

Dodaj ryż i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Po zakończeniu dekompresji dodaj pokrojone pomidorki i świeże listki mięty. Wymieszaj dokładnie danie.

Podobne przepisy

Magdalena D.T.
24 min.

Risotto łososiowo-porowe z pomidorami

Review 5 stars (average)

4 Recenzje

- przepisy | Tefal
Risotto łososiowo-porowe z pomidorami
Tefal
Tefal
4 godz. 15 min.

Sorbet z liczi i mięty

ratings.NaN

- przepisy | Tefal
Sorbet z liczi i mięty
Tefal
Tefal
17 min.

Brukselka z truflową nutą

Review 1 star (average)

1 Recenzje

- przepisy | Tefal
Brukselka z truflową nutą
Bartolomeo
10 godz. 30 min.

Szybka potrawka z kurczaka z nutą orientu

Review 2 stars (average)

2 Recenzje

- przepisy | Tefal
Szybka potrawka z kurczaka z nutą orientu
Tefal
Tefal
1 godz. 40 min.

Chłodnik z groszkiem i miętą

ratings.NaN

- przepisy | Tefal
Chłodnik z groszkiem i miętą