Risotto łososiowe z nutą mięty
- Całkowity czas 22 min.
- 7 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
450 g ryżu do risotto
250 g łososia wędzonego na gorąco
10 listków świeżej mięty
1 łyżeczka suszonej pietruszki
20 pomidorków koktajlowych
100 ml śmietanki płynnej 18%
1 l wody
2 cebule
2 łyżeczki soli
pół łyżeczki Vegety
2 łyżka oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Posiekaj drobno cebulę. Pokrój łososia na małe kawałki. Przekrój pomidorki na pół.
Etap 2 /4
Podsmaż na oliwie cebulę (mieszając). Następnie dodaj razem łososia, wodę, śmietankę, pietruszkę, sól i Vegetę. Wymieszaj. Poczekaj aż płyn zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj ryż i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji dodaj pokrojone pomidorki i świeże listki mięty. Wymieszaj dokładnie danie.