Risotto Por i Bekon
- Całkowity czas 35 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
6 grams
1.5 łyżka Oliwa z oliwek
300 g Posiekanej cebuli
200 g Por
200 g Kosteczki wedzonego boczku
450 g Ryz Arborio
1.1 l Bulion
100 g Mrozony groszek
40 g Starty parmezan
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj skladniki
1.5łyżka Oliwa z oliwek 300g Posiekanej cebuli 200g Por 200g Kosteczki wedzonego boczku 450g Ryz Arborio 1.1l Bulion 100g Mrozony groszek 40g Starty parmezan
Etap 2 /7
Posiekaj cebule
300g Posiekanej cebuli
Etap 3 /7
Pokroj por w cienkie paski
200g Por
Etap 4 /7
Dodaj oliwe. Dodaj cebule i boczek i smaz przez 2-3 minuty. Dodaj pora i smaz przez kolejna minute. Dodaj ryz. Wymieszaj
1.5łyżka Oliwa z oliwek 300g Posiekanej cebuli 200g Por 200g Kosteczki wedzonego boczku 450g Ryz Arborio
Etap 5 /7
Dodaj bulion i groszek. Dobrze wymieszaj
1.1l Bulion 100g Mrozony groszek
Etap 6 /7
Gotowanie pod cisnieniem
Etap 7 /7
Dodaj starty parmezan, dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku
40g Starty parmezan