Łódki chlebowe z karmelizowaną cebulą, bekonem i cheddarem - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Łódki chlebowe z karmelizowaną cebulą, bekonem i cheddarem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 8 Małe wcześniej wypiekane bułeczki

  • 6 kawałek Boczek

  • 4 Jajka

  • 4 łyżka Śmietanka kremówka

  • 125 g Mozzarella pokrojona w kostkę

  • 1 Czerwona cebula obrana i drobno posiekana

  • 6 gałązka Szczypiorek drobno posiekany

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Etap 2 /7

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik termiczny stanie się całkowicie czerwony, zanim dodasz składniki.

Etap 3 /7

Wlej oliwę z oliwek i podsmaż połowę czerwonej cebuli na średnim ogniu przez 5 minut. Odstaw patelnię na później.

  • 1 Czerwona cebula obrana i drobno posiekana
  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /7

Upiecz bułeczki według instrukcji na opakowaniu. W misce roztrzep jajka i śmietankę. Dopraw solą i pieprzem.

  • 8 Małe wcześniej wypiekane bułeczki
  • 4 Jajka
  • 4łyżka Śmietanka kremówka
  • Sól, pieprz

Etap 5 /7

Odkrój górną część każdej bułeczki i wydrąż środek. Połóż bułeczki na wciąż naoliwionej patelni. Wlej mieszankę śmietanowo-jajeczną do każdej bułeczki, a następnie rozłóż na niej cebulę, boczek i mozzarellę.

  • 6kawałek Boczek
  • 125g Mozzarella pokrojona w kostkę

Etap 6 /7

Wstaw do piekarnika i zdejmij rączkę Ingenio. Piecz przez 15 minut.

Etap 7 /7

Podawaj z pozostałą czerwoną cebulą i szczypiorkiem.

  • 6gałązka Szczypiorek drobno posiekany