Łódki chlebowe z karmelizowaną cebulą, bekonem i cheddarem
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
8 Małe wcześniej wypiekane bułeczki
6 kawałek Boczek
4 Jajka
4 łyżka Śmietanka kremówka
125 g Mozzarella pokrojona w kostkę
1 Czerwona cebula obrana i drobno posiekana
6 gałązka Szczypiorek drobno posiekany
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Etap 2 /7
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik termiczny stanie się całkowicie czerwony, zanim dodasz składniki.
Etap 3 /7
Wlej oliwę z oliwek i podsmaż połowę czerwonej cebuli na średnim ogniu przez 5 minut. Odstaw patelnię na później.
Etap 4 /7
Upiecz bułeczki według instrukcji na opakowaniu. W misce roztrzep jajka i śmietankę. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 5 /7
Odkrój górną część każdej bułeczki i wydrąż środek. Połóż bułeczki na wciąż naoliwionej patelni. Wlej mieszankę śmietanowo-jajeczną do każdej bułeczki, a następnie rozłóż na niej cebulę, boczek i mozzarellę.
Etap 6 /7
Wstaw do piekarnika i zdejmij rączkę Ingenio. Piecz przez 15 minut.
Etap 7 /7
Podawaj z pozostałą czerwoną cebulą i szczypiorkiem.