Risotto z czerwonej soczewicy
Tefal
Przepis według Tefal

Risotto z czerwonej soczewicy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 0.5 szt. Cebula

  • 0.5 szt. Por

  • 0.5 szt. Seler naciowy

  • 100 g Dynia piżmowa

  • 1 łyżeczka Masło

  • 1 szczypta Curry

  • 1 szczypta Pieprz Cayenne

  • 150 g Czerwona soczewica

  • 50 ml Białe wino

  • 250 ml Bulion warzywny

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 0.5szt. Cebula
  • 0.5szt. Por
  • 0.5szt. Seler naciowy
  • 100g Dynia piżmowa
  • 1łyżeczka Masło
  • 1szczypta Curry
  • 1szczypta Pieprz Cayenne
  • 150g Czerwona soczewica
  • 50ml Białe wino
  • 250ml Bulion warzywny

Etap 2 /5

Podsmaż wszystkie warzywa na maśle. Dodaj przyprawy i soczewicę. Wymieszaj.

  • 0.5szt. Cebula
  • 0.5szt. Por
  • 0.5szt. Seler naciowy
  • 100g Dynia piżmowa
  • 1łyżeczka Masło
  • 1szczypta Curry
  • 1szczypta Pieprz Cayenne
  • 150g Czerwona soczewica

Etap 3 /5

Wlej białe wino, odparuj alkohol, a następnie wlej bulion.

  • 50ml Białe wino
  • 250ml Bulion warzywny

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem 6 min.

Etap 5 /5

Wymieszaj i od razu podawaj. Smacznego!