Risotto z kaszy gryczanej i grzybów
Tefal
Przepis według Tefal

Risotto z kaszy gryczanej i grzybów

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 100 g Łuskana gryka

  • 20 g Prażona kasza gryczana

  • 100 g Grzyby (pieczarki , prawdziwki, lejkowce dęte)

  • 1 szt. Szalotka

  • 250 ml Bulion warzywny

  • 1 łyżka Mascarpone

  • 2 łyżka Tarty parmezan

  • 1 szczypta Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Oczyść grzyby. Pokrój je na kawałki. Wlej olej do Cook4me.

Etap 3 /6

Gotuj grzyby przez 5 minut. Dodaj szalotki. Gotuj przez 2 minuty.

Etap 4 /6

Dodaj dwa rodzaje kaszy gryczanej i bulion. W razie potrzeby dopraw.

Etap 5 /6

Gotuj składniki.

Etap 6 /6

Dodaj mascarpone i parmezan. Wymieszaj.