Risotto z kurczakiem i warzywami wg Elżbiety Bogusz - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Risotto z kurczakiem i warzywami wg Elżbiety Bogusz

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 7 min.
  • Czas przygotowania
    7 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Ryżu parboiled

  • 500 g Mixu mrożonych warzyw – brokuł, marchew, kalafior

  • 1 Pierś z fileta kurczaka

  • Przyprawa do kurczaka

  • 1 łyżka Oliwy bądź oleju

  • 500 ml Bulionu

  • Sól, pieprz

  • 50 g Startej mozzarelli

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Fileta z kurczaka pokrój w kostkę, przypraw wedle uznania i podsmaż przez 4 minuty.

  • 1 Pierś z fileta kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1łyżka Oliwy bądź oleju

Etap 2 /3

Po usmażeniu dolej do kurczaka bulion, wsyp ryż oraz mrożone warzywa. Zamknij pokrywę i gotuj przez 5 minut.

  • 300g Ryżu parboiled
  • 500g Mixu mrożonych warzyw – brokuł, marchew, kalafior
  • 500ml Bulionu

Etap 3 /3

Po ugotowaniu dopraw wedle uznania, dodaj starty ser mozzarella i wymieszaj. Potrawa jest gotowa do podania.

  • Sól, pieprz
  • 50g Startej mozzarelli