Risotto z kurczakiem i warzywami wg Elżbiety Bogusz
- Całkowity czas 7 min.
- 7 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Ryżu parboiled
500 g Mixu mrożonych warzyw – brokuł, marchew, kalafior
1 Pierś z fileta kurczaka
Przyprawa do kurczaka
1 łyżka Oliwy bądź oleju
500 ml Bulionu
Sól, pieprz
50 g Startej mozzarelli
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Fileta z kurczaka pokrój w kostkę, przypraw wedle uznania i podsmaż przez 4 minuty.
Etap 2 /3
Po usmażeniu dolej do kurczaka bulion, wsyp ryż oraz mrożone warzywa. Zamknij pokrywę i gotuj przez 5 minut.
Etap 3 /3
Po ugotowaniu dopraw wedle uznania, dodaj starty ser mozzarella i wymieszaj. Potrawa jest gotowa do podania.