Rolada warzywna
Tefal
Przepis według Tefal

Rolada warzywna

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 ml Śmietanka sojowa

  • 12 g Agar-agar

  • 300 g Seler

  • 60 g Ser Comté

  • 3 Cebula

  • 525 g Dynia

  • 1.5 Cebula

  • 3 Czosnek

  • 450 g Szpinak

  • Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Przygotuj składniki. Posiekaj selera i cebule.

Etap 2 /10

Wyłóż formę papierem do pieczenia. Śmietankę wymieszaj z agar-agar i wlej do Cook4me.

Etap 3 /10

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 1 minutę, cały czas mieszając. Odłóż na bok i trzymaj w cieple.

Etap 4 /10

Włóż selera do koszyka do gotowania na parze. Do Cook4me wlej 200 ml wody. Włóż koszyk.

Etap 5 /10

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /10

Wymieszaj selera z Comté i 1/4 śmietanki z agarem. Wlej mieszaninę do formy. Umyj misę Cook4me i wlej do niej 3 łyżki oliwy.

Etap 7 /10

Podsmaż cebulę i dynię. Dopraw solą i pieprzem. Gdy dynia zmięknie, wlej połowę śmietanki i gotuj jeszcze przez 1 minutę, mieszając.

Etap 8 /10

Wlej mieszaninę do formy. Umyj misę Cook4me.

Etap 9 /10

Do misy wlej 2 łyżki oleju. Podsmaż cebulę i szpinak. Gdy się podsmażą, wlej śmietanę i gotuj przez 1 minutę, mieszając.

Etap 10 /10

Wlej do formy, przykryj i odstaw do lodówki na 24 godziny.