Rolada warzywna
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 ml Śmietanka sojowa
12 g Agar-agar
300 g Seler
60 g Ser Comté
3 Cebula
525 g Dynia
1.5 Cebula
3 Czosnek
450 g Szpinak
Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Przygotuj składniki. Posiekaj selera i cebule.
Etap 2 /10
Wyłóż formę papierem do pieczenia. Śmietankę wymieszaj z agar-agar i wlej do Cook4me.
Etap 3 /10
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 1 minutę, cały czas mieszając. Odłóż na bok i trzymaj w cieple.
Etap 4 /10
Włóż selera do koszyka do gotowania na parze. Do Cook4me wlej 200 ml wody. Włóż koszyk.
Etap 5 /10
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /10
Wymieszaj selera z Comté i 1/4 śmietanki z agarem. Wlej mieszaninę do formy. Umyj misę Cook4me i wlej do niej 3 łyżki oliwy.
Etap 7 /10
Podsmaż cebulę i dynię. Dopraw solą i pieprzem. Gdy dynia zmięknie, wlej połowę śmietanki i gotuj jeszcze przez 1 minutę, mieszając.
Etap 8 /10
Wlej mieszaninę do formy. Umyj misę Cook4me.
Etap 9 /10
Do misy wlej 2 łyżki oleju. Podsmaż cebulę i szpinak. Gdy się podsmażą, wlej śmietanę i gotuj przez 1 minutę, mieszając.
Etap 10 /10
Wlej do formy, przykryj i odstaw do lodówki na 24 godziny.