Roladki schabowe w boczku
Przepis według Patka

Roladki schabowe w boczku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    1 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 750 g schabu wieprzowego

  • 200 g sera żółtego

  • 12 cieniutkich plasterków boczku surowego wędzonego

  • majeranek

  • sól, pieprz

  • czosnek granulowany

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /2

Ten przepis wymaga użycia pokrywy Extra Crisp. Schab umyć, osuszyć i podzielić na 4 równe porcje. Każdy plaster mięsa naciąć tak aby powstała kieszonka. Mięso tylko delikatnie rozbić. Każdą kieszonkę w środku opruszyć solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Na zewnątrz mięso tylko posolić i popieprzyć. Ser żółty pokroić na równe kawałki. Do każdej kieszonki wkładamy po kawałku sera żółtego, plasterkami boczku owinąć każdą roladkę

  • 750g schabu wieprzowego
  • 200g sera żółtego
  • 12 cieniutkich plasterków boczku surowego wędzonego
  • majeranek
  • sól, pieprz
  • czosnek granulowany

Etap 2 /2

Gotowe roladki umieszczamy w cook4me. Zakładamy pokrywkę Extra Crisp, ustawiamy ręcznie temperaturę na 200 stopni i pieczemy 60 minut. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę

  • Extra Crisp