Roladki schabowe z dynią
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 35 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 osób
- 4 Plastrów schabu 
- 0.5 Dynii piżmowej 
- 1 Kolba kukurydzy 
- 6 Pieczarek 
- 2 Cebule 
- 10 g Sera tartego 
Akcesoria
- Separator 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Pieczarki oraz cebulę kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Schab rozklepujemy, na każdy plaster dajemy łyżkę przygotowanych wcześniej pieczarek oraz odrobinę startego sera. Zawijamy i odkładamy na bok.
Etap 2 /5
Dynie obieramy ze skórki i kroimy na paski. Oprószamy przyprawą do ziemniaków lub ulubioną mieszanką przypraw.
Etap 3 /5
Na połowę misy wrzucamy przygotowana dynię, ja dodałam również kolbę kukurydzy. Przyrządzamy 15 minut.
Etap 4 /5
Po 15 minutach wkładamy roladki na drugą połowę misy. Włączamy na 20 minut na 200°C. W połowie czasu odwracamy roladki na drugą stronę i mieszamy frytki.
Etap 5 /5
Smacznego!








