Ryż po egipsku
- Całkowity czas 27 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Opłukany ryż Basmati
150 g Mrożone ogony krewetek królewskich
100 g Szpinak
1 c Nać pietruszki
1 szt. Ząbek czosnku
2 szt. Liście laurowe
0.33 łyżeczka Mielony cynamon
1 łyżka Olej roślinny
200 ml Woda
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Dodaj krewetki, pietruszkę, szpinak i czosnek. Wymieszaj i gotuj, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.
Etap 4 /6
Dodaj pozostałe składniki. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Smacznego!