Ryż po egipsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ryż po egipsku

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 100 g Opłukany ryż Basmati

  • 150 g Mrożone ogony krewetek królewskich

  • 100 g Szpinak

  • 1 c Nać pietruszki

  • 1 szt. Ząbek czosnku

  • 2 szt. Liście laurowe

  • 0.33 łyżeczka Mielony cynamon

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 200 ml Woda

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

Etap 3 /6

Dodaj krewetki, pietruszkę, szpinak i czosnek. Wymieszaj i gotuj, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki. Dopraw solą i pieprzem.

Etap 5 /6

Gotuj składniki.

Etap 6 /6

Smacznego!