Ryż po kantońsku
- Całkowity czas 11 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
360 g Ryż jaśminowy
3 Jajko
3 łyżka Groszek zielony
3 łyżka Kukurydza
3 Cebula dymka
3 łyżka Krewetka
3 łyżka Boczek
1 łyżka Sos sojowy
3 łyżka Olej sezamowy
500 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
360g Ryż jaśminowy 3 Jajko 3łyżka Groszek zielony 3łyżka Kukurydza 3 Cebula dymka 3łyżka Krewetka 3łyżka Boczek 1łyżka Sos sojowy 3łyżka Olej sezamowy 500ml Woda
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me. W miseczce roztrzep jajka.
3 Jajko 3łyżka Olej sezamowy
Etap 3 /6
Wlej jajka do Cook4me, podsmaż i przełóż do miseczki. Podsmaż białe części dymki i boczek.
3 Cebula dymka 3łyżka Boczek
Etap 4 /6
Dodaj kukurydzę, groszek, krewetki, ryż, wodę i sos sojowy. Dopraw solą.
360g Ryż jaśminowy 3łyżka Groszek zielony 3łyżka Kukurydza 1łyżka Sos sojowy 500ml Woda
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Dodaj jajka. Wymieszaj. Smacznego!