Ryż po kantońsku
Tefal
Przepis według Tefal

Ryż po kantońsku

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 11 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 360 g Ryż jaśminowy

  • 3 Jajko

  • 3 łyżka Groszek zielony

  • 3 łyżka Kukurydza

  • 3 Cebula dymka

  • 3 łyżka Krewetka

  • 3 łyżka Boczek

  • 1 łyżka Sos sojowy

  • 3 łyżka Olej sezamowy

  • 500 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 360g Ryż jaśminowy
  • 3 Jajko
  • 3łyżka Groszek zielony
  • 3łyżka Kukurydza
  • 3 Cebula dymka
  • 3łyżka Krewetka
  • 3łyżka Boczek
  • 1łyżka Sos sojowy
  • 3łyżka Olej sezamowy
  • 500ml Woda

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me. W miseczce roztrzep jajka.

  • 3 Jajko
  • 3łyżka Olej sezamowy

Etap 3 /6

Wlej jajka do Cook4me, podsmaż i przełóż do miseczki. Podsmaż białe części dymki i boczek.

  • 3 Cebula dymka
  • 3łyżka Boczek

Etap 4 /6

Dodaj kukurydzę, groszek, krewetki, ryż, wodę i sos sojowy. Dopraw solą.

  • 360g Ryż jaśminowy
  • 3łyżka Groszek zielony
  • 3łyżka Kukurydza
  • 1łyżka Sos sojowy
  • 500ml Woda

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Dodaj jajka. Wymieszaj. Smacznego!