Ryż z grzybami
Tefal
Przepis według Tefal

Ryż z grzybami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 190 g Ryż długoziarnisty

  • 1 goździk Czosnek

  • 350 ml Woda

  • 3 łyżka Sos sojowy

  • 0.5 łyżka Imbir

  • 75 g Pieczarka

  • 75 g Boczniak

  • 0.5 kostka Bulion drobiowy

  • Sól, pieprz

  • 2 łyżka Cebula dymka

  • 2 łyżka Sok z cytryny

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Posiekaj czosnek. Oczyść grzyby, następnie pieczarki pokrój na 4 części, a boczniaki posiekaj.

  • 1goździk Czosnek
  • 75g Pieczarka
  • 75g Boczniak

Etap 2 /4

Umieść w misie Cook4me wszystkie składniki z wyjątkiem dymki i soku z cytryny.

Etap 3 /4

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Podawaj posypane posiekaną dymką i skropione sokiem z cytryny.