Rybna terrina z wasabi
- Całkowity czas 4 godz. 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
130 g Biała ryba
30 g Gotowany groszek
0.25 łyżeczka Pasta wasabi
30 ml Niesłodzone skondensowane mleko
20 g Biały chleb
20 g Groszek wasabi
Sól, pieprz
Akcesoria
Zestaw 6 werynek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
130g Biała ryba 30g Gotowany groszek 0.25łyżeczka Pasta wasabi 30ml Niesłodzone skondensowane mleko 20g Biały chleb 20g Groszek wasabi Sól, pieprz
Etap 2 /5
Zmiksuj rybę, bułkę tartą, mleko, wasabi, sól i pieprz. Dodaj groszek.
130g Biała ryba 30g Gotowany groszek 0.25łyżeczka Pasta wasabi 30ml Niesłodzone skondensowane mleko 20g Biały chleb Sól, pieprz
Etap 3 /5
Podziel danie do werynek, przykryj je pokrywkami i umieść w misie. Dodaj 200 ml wody.
Zestaw 6 werynek
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem
Etap 5 /5
Czas chłodzenia: 4 godziny. Podawaj udekorowane groszkiem wasabi.
20g Groszek wasabi