Rybna terrina z wasabi
Tefal
Przepis według Tefal

Rybna terrina z wasabi

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

2 osób

  • 130 g Biała ryba

  • 30 g Gotowany groszek

  • 0.25 łyżeczka Pasta wasabi

  • 30 ml Niesłodzone skondensowane mleko

  • 20 g Biały chleb

  • 20 g Groszek wasabi

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Zestaw 6 werynek
    Zestaw 6 werynek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 130g Biała ryba
  • 30g Gotowany groszek
  • 0.25łyżeczka Pasta wasabi
  • 30ml Niesłodzone skondensowane mleko
  • 20g Biały chleb
  • 20g Groszek wasabi
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Zmiksuj rybę, bułkę tartą, mleko, wasabi, sól i pieprz. Dodaj groszek.

  • 130g Biała ryba
  • 30g Gotowany groszek
  • 0.25łyżeczka Pasta wasabi
  • 30ml Niesłodzone skondensowane mleko
  • 20g Biały chleb
  • Sól, pieprz

Etap 3 /5

Podziel danie do werynek, przykryj je pokrywkami i umieść w misie. Dodaj 200 ml wody.

  • Zestaw 6 werynek

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem

Etap 5 /5

Czas chłodzenia: 4 godziny. Podawaj udekorowane groszkiem wasabi.

  • 20g Groszek wasabi