Werynki z rybą i wasabi
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
390 g Surowe mięso białej ryby
90 g Gotowany groszek
1 łyżeczka Pasta wasabi
9 cl Mleko skondensowane
60 g Chleb kanapkowy
60 g Groszek
Sól, pieprz
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W naczyniu wymieszaj poszatkowaną rybę z gotowanym groszkiem.
Etap 2 /7
Dodaj pastę wasabi i dokładnie wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić wasabi.
Etap 3 /7
Wlej mleko skondensowane do mieszanki i wmieszaj pokruszony chleb.
Etap 4 /7
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Etap 5 /7
Uformuj w dłoniach kulki z masy.
Etap 6 /7
Każdą kulkę obtocz w grubo pokrojonym groszku z wasabi.
Etap 7 /7
Umieść kulki w słoiczkach bez pokrywek. Włóż słoiczki do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij proces gotowania.