Werynki z marchwią i kuminem
- Całkowity czas 45 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g Świeżo starta marchew
40 g Serek fromage frais
30 g Tahini
1 łyżeczka Kmin rzymski
2 Jajka
6 cl Mleko
60 g Pokrojony w kostkę chleb tostowy
1 łyżka Prażone ziarna sezamu
Sól, pieprz
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W naczyniu wymieszaj startą marchew z serkiem i tahini.
Etap 2 /6
Dodaj mielony kmin, sól i pieprz do smaku.
Etap 3 /6
Wmieszaj ubite jajka z mlekiem do mieszanki z marchwi.
Etap 4 /6
Dodaj pokrojony w kostkę chleb i dobrze wymieszaj, aby chleb wchłonął mieszankę.
Etap 5 /6
Podziel mieszankę między słoiczkami. Posyp prażonymi ziarnami sezamu.
Etap 6 /6
Umieść słoiczki bez pokrywek w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces gotowania.