Werynki z bakłażanem i oliwkami
- Całkowity czas 45 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
250 g Bakłażan
1 łyżeczka Mąka kukurydziana
2 Jajka
45 g Oliwki
30 g Ser Gruyère
1 łyżeczka Kmin rzymski
2 Paluszki chlebowe
Sól, pieprz
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wymieszaj posiekanego bakłażana z mąką kukurydzianą, jajkami, pokrojonymi czarnymi oliwkami, startym serem Gruyère i kminem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Etap 2 /4
Napełnij słoiczki mieszanką.
Etap 3 /4
Umieść słoiczki bez pokrywek w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces gotowania. Dla chrupiącego akcentu posyp pokruszonymi paluszkami chlebowymi przed rozpoczęciem gotowania.
Etap 4 /4
Ta przekąska smakuje wspaniale na ciepło lub zimno.