Sałatka z dużych krewetek z awokado i limonką
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g duże krewetki
2 szt. pomidory
2 szt. awokado
czerwona cebula
0.5 limonka
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka posiekana kolendra
sól i świeżo mielony pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Jeśli OptiGrill nie jest połączony: – Włącz grill. – Wybierz program Owoce morza na grillu i naciśnij OK. Jeśli OptiGrill jest połączony: – Spersonalizuj preferencje gotowania za pomocą linku podanego pod tym krokiem, a następnie naciśnij OK na urządzeniu OptiGrill. Kontynuuj przepis: Po rozgrzaniu urządzenia połóż krewetki na grillu i piecz aż do osiągnięcia pożądanego wyglądu.
Etap 2 /3
W misce wymieszaj czerwoną cebulę, sok z limonki, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Etap 3 /3
Włóż krewetki, awokado i pomidory do dużej miski do serwowania potraw. Spryskaj sosem, delikatnie obtocz i ozdób kolendrą.