Sok z buraka, truskawek i cytrusów
Tefal
Przepis według Tefal

Sok z buraka, truskawek i cytrusów

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 250 g gotowany burak pocięty w kostkę

  • 180 g umyte marchewki w plasterkach

  • 300 g umyte zielone jabłka pokrojone w kostkę

  • 160 g obrane klementynki

  • 100 g truskawki

  • 50 ml sok z cytryny

  • 10 g obrany imbir

  • 300 ml woda

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Odetnij górną część truskawek.

  • 100g truskawki

Etap 2 /4

Włóż wszystkie składniki do blendera. Ustaw wskazany program na 3 minuty i uruchom go.

  • 250g gotowany burak pocięty w kostkę
  • 180g umyte marchewki w plasterkach
  • 300g umyte zielone jabłka pokrojone w kostkę
  • 160g obrane klementynki
  • 50ml sok z cytryny
  • 10g obrany imbir
  • 300ml woda

Etap 3 /4

Konsystencja powinna być gładka.

Etap 4 /4

Ułóż gęstą szmatkę na dużym pojemniku i ostrożnie przelej sok. Wyciśnij do pojemnika cały płyn z miąższu.