Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sok z mango i szpinaku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    3 godz.

Składniki

2 osób

  • 200 g mango

  • 250 g gotowany burak

  • 60 g liście młodego szpinaku

  • 240 ml świeża woda kokosowa

  • 2 łyżka miód

  • 25 ml sok z cytryny

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przed przyrządzeniem soku pozostaw mango w lodówce na co najmniej 3 godziny.

  • 200g mango

Etap 2 /6

Usuń skórkę z mango i potnij je w kostki. Pokrój ugotowanego buraka na duże kawałki. Umyj liście młodego szpinaku.

  • 200g mango
  • 250g gotowany burak
  • 60g liście młodego szpinaku

Etap 3 /6

Dodaj mango, buraka, młody szpinak, wodę kokosową, miód i sok z cytryny do blendera.

  • 200g mango
  • 250g gotowany burak
  • 60g liście młodego szpinaku
  • 240ml świeża woda kokosowa
  • 2łyżka miód
  • 25ml sok z cytryny

Etap 4 /6

Ustaw wskazany program na 1 min 30 s i uruchom go.

Etap 5 /6

W razie potrzeby dolej więcej wody kokosowej.

Etap 6 /6

Podawaj na zimno.