Gazpacho z cukinii i szpinaku
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.Czas przygotowania 
- 0 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
2 osób
- 50 g cukinie 
- 50 g ogórek 
- 20 g szpinak 
- 25 g cebula 
- 1 kostka ser 
- 25 g seler 
- 0.5 goździk czosnek 
- 35 cl woda 
- Sól 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz cebulę i połowę czosnku a następnie pokrój na plasterki. Pokrój cukinię, ogórka i seler na kawałki. Umyj szpinak.
Etap 2 /6
Włóż cebulę i czosnek do blendera z połową wody.
Etap 3 /6
Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 30 sekund. Uruchom program.
Etap 4 /6
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i dodaj cukinie, ogórka, seler, szpinak, ser i wodę. Dodaj sól, a następnie zamknij pokrywkę.
Etap 5 /6
Ustaw wskazany program na 1 min 30 s. Uruchom program.
Etap 6 /6
Wlej płyn do miski. Pozostaw do schłodzenia i podawaj.






