Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sorbet z morelami i marakują

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

2 osób

  • 100 g suszone morele

  • 300 ml woda

  • 2 łyżka sok z cytryny

  • 60 ml sok pomarańczowy

  • 60 ml sok z marakui

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Wlej wodę na patelnię i dodaj suszone morele. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Zachowaj połowę ugotowanej wody.

  • 100g suszone morele
  • 300ml woda

Etap 2 /7

Do blendera dodaj połowę wody, suszone morele oraz sok z cytryny, pomarańczy i marakui.

  • 100g suszone morele
  • 300ml woda
  • 2łyżka sok z cytryny
  • 60ml sok pomarańczowy
  • 60ml sok z marakui

Etap 3 /7

Zamknij pokrywkę, ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go. Uruchom program.

Etap 4 /7

Po zakończeniu programu przelej wszystko do formy i włóż do zamrażalnika na kilka godzin.

Etap 5 /7

Wyjmij mieszankę i wrzuć z powrotem do blendera.

Etap 6 /7

Zamknij pokrywkę, ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go. Uruchom program.

Etap 7 /7

Przelej lody do formy i pozostaw w zamrażalniku do czasu, aż będzie można je podawać.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
19 min.

Panna cotta z morelami i marakują

ratings.NaN

Sorbet z morelami i marakują - przepisy Perfectmix + | Tefal
Panna cotta z morelami i marakują
Tefal
Tefal
1 godz.

Ciasto z morelami i migdałami

ratings.NaN

Sorbet z morelami i marakują - przepisy Perfectmix + | Tefal
Ciasto z morelami i migdałami
Tefal
Tefal
1 godz. 8 min.

Ciasto z migdałami i suszonymi morelami

Review 5 stars (average)

2 Recenzje

Sorbet z morelami i marakują - przepisy Perfectmix + | Tefal
Ciasto z migdałami i suszonymi morelami
Tefal
Tefal
16 min.

Blancmange z marakują

ratings.NaN

Sorbet z morelami i marakują - przepisy Perfectmix + | Tefal
Blancmange z marakują
Tefal
Tefal
40 min.

Pudding migdałowy z morelami

ratings.NaN

Sorbet z morelami i marakują - przepisy Perfectmix + | Tefal
Pudding migdałowy z morelami