Feta zapiekana z pomidorkami i morelami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Feta zapiekana z pomidorkami i morelami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    4 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 kostka Greckiej fety

  • 1 Morela

  • Pomidorków cherry

  • 2 łyżka Oliwy z oliwek

  • 2 łyżka Miodu lub syropu z agawy/klonowego

  • Pieprz do smaku

  • Kilka liści świeżych ziół, np: bazylia, natka pietruszki, kolendra

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 1kostka Greckiej fety
  • 1 Morela
  • garść Pomidorków cherry
  • 2łyżka Oliwy z oliwek
  • 2łyżka Miodu lub syropu z agawy/klonowego
  • Pieprz do smaku
  • Kilka liści świeżych ziół, np: bazylia, natka pietruszki, kolendra

Etap 2 /6

Pomidorki przekrój na pół, morelę pokrój w kostkę.

  • 1 Morela
  • garść Pomidorków cherry

Etap 3 /6

Do misy wlej oliwę, włóż kostkę fety wraz z pomidorami i morelą.

  • 1kostka Greckiej fety
  • 1 Morela
  • garść Pomidorków cherry
  • 2łyżka Oliwy z oliwek

Etap 4 /6

Polej oliwą oraz syropem z agawy lub miodem i dodaj zioła.

  • 2łyżka Oliwy z oliwek
  • 2łyżka Miodu lub syropu z agawy/klonowego
  • Pieprz do smaku
  • Kilka liści świeżych ziół, np: bazylia, natka pietruszki, kolendra

Etap 5 /6

Załóż pokrywę Extra Crisp. Włącz program 1 na 10 minut.

  • Extra Crisp

Etap 6 /6

Serwuj z chlebem lub grzankami.