Steki z tuńczyka z mrożonymi warzywami
- Całkowity czas 20 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Steki z tuńczyka błękitnego
2 łyżka Sok z cytryny
1 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżeczka Posiekany czosnek
2 łyżeczka Suszony tymianek
Sól, pieprz
1 łyżka Skórka z cytryny
350 g Mrożone warzywa
1 łyżka Skórka cytrynowa
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Do głębokiego naczynia włóż steki z tuńczyka, wlej sok z cytryny i oliwę z oliwek, wsyp czosnek i tymianek. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj i marynuj w lodówce przez 30 minut.
Etap 2 /6
Aktywuj 1 miskę. Połóż steki z tuńczyka na talerzu.
Etap 3 /6
Aktywuj 2 miskę. Połóż warzywa na talerzu.
Etap 4 /6
Naciśnij SYNC, aby oba urządzenia zakończyły gotowanie w tym samym czasie Naciśnij START, aby ustawić oba tryby gotowania.
Etap 5 /6
Upewnij się, że tuńczyk jest dobrze upieczony, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.
Etap 6 /6
Posyp tuńczyka skórką z cytryny i podawaj z warzywami.