Suszone owoce
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
0.5 Cytryna
1 Duże jabłko
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wyciśnij połówkę cytryny i wlej sok do małej miski wypełnionej zimną wodą.
Etap 2 /4
Umyj jabłko, za pomocą wydrążacza usuń gniazdo nasienne, a następnie pokrój na jak najcieńsze plasterki (ok. 2 mm), najlepiej mandoliną. Powoli zanurzaj plasterki w cytrynowej wodzie, a następnie ułóż na czystej ściereczce lub ręczniku papierowym i wysusz, poklepując.
Etap 3 /4
Ułóż je blisko siebie na obu grillach urządzenia Easy Fry Oven & Grill, ale upewnij się, że nie nachodzą na siebie. Połóż grille na górnej i środkowej półce. Zamknij drzwiczki.
Etap 4 /4
Wybierz tryb DEHYDRATACJA, ustaw temperaturę na 60°C, a czas na 6 godzin. Po zakończeniu programu sprawdź teksturę jabłek, a w razie potrzeby kontynuuj suszenie jeszcze przez 1–2 godziny, aż będą kruche.