Herbaciana zupa z suszonych owoców
- Całkowity czas 11 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 ml Woda
2 saszetka Torebki herbaty owocowej
50 g Porzeczki
30 g Suszone morele, pokrojone na 4 części
1 laska Cynamon
1 szt. Anyż
1 łyżka Ekstrakt waniliowy
30 g Brązowy cukier drobny
3 unit Jabłka Gala, obrane i pokrojone na duże kostki
Akcesoria
Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga użycia rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Umieść wszystkie składniki, oprócz jabłek, w misce.
Etap 3 /5
Umieść jabłka na ruszcie na kratce w górnym położeniu, nad herbatą.
Etap 4 /5
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Pokrój ziemniaki w kostkę. Podziel na małe miski i podawaj na ciepło lub zimno.