Herbaciana zupa z suszonych owoców - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Herbaciana zupa z suszonych owoców

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 11 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 ml Woda

  • 2 saszetka Torebki herbaty owocowej

  • 50 g Porzeczki

  • 30 g Suszone morele, pokrojone na 4 części

  • 1 laska Cynamon

  • 1 szt. Anyż

  • 1 łyżka Ekstrakt waniliowy

  • 30 g Brązowy cukier drobny

  • 3 unit Jabłka Gala, obrane i pokrojone na duże kostki

Akcesoria

  • Ruszt 2w1
    Ruszt 2w1

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ten przepis wymaga użycia rusztu 2w1. Przygotuj składniki.

  • 400ml Woda
  • 2saszetka Torebki herbaty owocowej
  • 50g Porzeczki
  • 30g Suszone morele, pokrojone na 4 części
  • 1laska Cynamon
  • 1szt. Anyż
  • 1łyżka Ekstrakt waniliowy
  • 30g Brązowy cukier drobny
  • 3unit Jabłka Gala, obrane i pokrojone na duże kostki

Etap 2 /5

Umieść wszystkie składniki, oprócz jabłek, w misce.

  • 400ml Woda
  • 2saszetka Torebki herbaty owocowej
  • 50g Porzeczki
  • 30g Suszone morele, pokrojone na 4 części
  • 1laska Cynamon
  • 1szt. Anyż
  • 1łyżka Ekstrakt waniliowy
  • 30g Brązowy cukier drobny

Etap 3 /5

Umieść jabłka na ruszcie na kratce w górnym położeniu, nad herbatą.

  • 3unit Jabłka Gala, obrane i pokrojone na duże kostki
  • Ruszt 2w1

Etap 4 /5

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Pokrój ziemniaki w kostkę. Podziel na małe miski i podawaj na ciepło lub zimno.