Szarlotka
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
220 g słodkie kruche ciasto (gotowe)
5 szt. obrane jabłka z usuniętymi gniazdami nasiennymi, w plasterkach
20 g syrop klonowy
30 g ciemne rodzynki
30 g posiekane orzechy pekan
30 g brązowy cukier
5 g mąka kukurydziana
1 g mielony cynamon
1 szt. ubite średnie jajo
Akcesoria
Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Podziel ciasto na pół. Rozwałkuj jedną połówkę, tak aby powstał płat o grubości 3 mm, a następnie połóż go na akcesorium Snacking & Baking lub na tacy do pieczenia.
220g słodkie kruche ciasto (gotowe)
Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia
Etap 2 /4
Wymieszaj wszystkie składniki (z wyjątkiem ubitych jajek). Pokryj spód ciasta jabłkową mieszanką. Posmaruj krawędź ciasta ubitym jajkiem. Rozwałkuj drugą połówkę ciasta i umieść ją na nadzieniu. Posmaruj górę ciasta ubitym jajkiem.
220g słodkie kruche ciasto (gotowe) 5szt. obrane jabłka z usuniętymi gniazdami nasiennymi, w plasterkach 20g syrop klonowy 30g ciemne rodzynki 30g posiekane orzechy pekan 30g brązowy cukier 5g mąka kukurydziana 1g mielony cynamon 1szt. ubite średnie jajo
Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia
Etap 3 /4
Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Wybierz tryb manualny i ustaw temperaturę gotowania na kolor pomarańczowy. Piecz szarlotkę w OptiGrill przez 30 minut.
Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia
Etap 4 /4
Smacznego!