Szarlotka z kruszonką
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
3 Średnie jabłka
1 łyżka Masła
1 łyżka Miodu
1 łyżeczka Cynamonu
Z ½ cytryny
Ciasto:
70 g Mąki
50 g Masła
2 łyżka Cukru lub słodziku, np. erytrytolu
Soli
Do podania:
Lody waniliowe
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Etap 2 /6
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć jabłka, dodaj miód, cynamon i sok z cytryny i smaż na dużym ogniu, aż jabłka zmiękną.
Etap 3 /6
Mąkę wymieszaj z cukrem i solą. Zalej roztopionym masłem i ponownie wymieszaj. Do kokilek przełóż ¾ ciasta i dociśnij do spodu.
Etap 4 /6
Przełóż kokilki do air fryer’a i podpiecz w 190°C przez 5 minut.
Etap 5 /6
Na podpieczony spód przełóż jabłka i posyp pozostałym ciastem. Piecz w air fryerze w 170°C przez 14 minut.
Etap 6 /6
Zjedz na ciepło z gałką lodów waniliowych!
