Szarlotka
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
340 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia (10 g)
6 Jajka
240 g Cukier
140 g Masło
200 ml Śmietana kremówka 30%
4 Jabłka
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Roztop masło w nieprzywierającym naczyniu zgodnie z programem i podanym czasem.
140g Masło
Etap 2 /6
Obierz jabłka i pokrój je na małe kostki.
4 Jabłka
Etap 3 /6
W drugiej misce ubij jajka i cukier do momentu aż masa stanie się biała i spieniona. Dodaj masło, a następnie śmietanę, kontynuuj ubijanie. Wsyp uprzednio wymieszaną mąkę i proszek do pieczenia, a następnie jabłka.
340g Mąka 2łyżeczka Proszek do pieczenia (10 g) 6 Jajka 240g Cukier 140g Masło 200ml Śmietana kremówka 30% 4 Jabłka
Etap 4 /6
Nałóż masę do wysmarowanej masłem formy, a następnie wstaw do Cake Factory.
Nieprzywierająca forma
Etap 5 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 6 /6
Odczekaj kilka minut do ostygnięcia przed wyjęciem z formy.