Szaszłyki z halloumi w marynacie z harrisą i miodem z sosem tzatziki
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 sztuki
1 Opakowanie sera halloumi
0.5 Cukinii
0.5 Czerwonej papryki
0.5 Żółtej papryki
1 łyżka Pasty harissa
1 łyżka Miodu
3 łyżka Oliwy
Sól
Sok z ½ cytryny
0.5 Zielonego ogórka
100 g Jogurtu greckiego
Sok z ½ cytryny
Sól i pieprz
Trochę tymianku
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Warzywa pokrój na kawałki w miarę równej wielkości, a halloumi pokrój w kostkę.
Etap 2 /6
Wymieszaj składniki na marynatę.
Etap 3 /6
Na patyki do szaszłyków nadziej naprzemiennie warzywa oraz ser, a następnie posmaruj szaszłyki z każdej strony marynatą.
Etap 4 /6
Nagrzej AirFryer’a Tefal na opcji Grill.
Etap 5 /6
Gdy AirFryer będzie nagrzany, włóż do niego szaszłyki i piecz przez ok. 7-8 minut, aż będą przyrumienione. W międzyczasie przygotuj tzatziki - ogórka zetrzyj na tarce i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Etap 6 /6
Gotowe szaszłyki podawaj z tzatzikami, polane pozostałą marynatą. Smacznego!