Szaszłyki wołowe z sosem teriyaki - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Szaszłyki wołowe z sosem teriyaki

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 26 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

4 osób

  • 200 g Comté w bloku

  • 12 Plastry carpaccio wołowego

  • 6 Łyżki sosu sojowego

  • 4 łyżka Miód

  • Pieprz

  • 12 Drewniane szpikulce o średnicy 12 cm każdy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Drewniane patyczki do szaszłyków namocz w misce z wodą na 10 minut.

Etap 2 /5

Usuń skórkę z sera i pokrój w 1,5 cm kostkę. Na 12 patyczków do szaszłyków nabijamy kostki sera i przykrywamy je carpaccio.

Etap 3 /5

Wymieszaj soję z miodem, następnie marynuj szaszłyki w tej mieszance przez godzinę i włóż je do lodówki.

Etap 4 /5

Włóż szaszłyki do urządzenia wyposażonego w płytkę. Rozpocznij proces gotowania.

Etap 5 /5

Podawaj z ryżem i posyp dymką i odrobiną sezamu.