Szaszłyki wołowe z salsą criolla
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Rumsztyk
1 Cebula
0.5 Czerwona papryka
2 Pomidory
2 goździk Czosnek
2 łyżka Kolendra
20 cl Woda
1 łyżeczka Gruboziarnista sól
7 cl Oliwa z oliwek (do sosu)
2 łyżka Ocet spirytusowy
Pieprz
4 Drewniane patyczki do szaszłyków
Sól
Papryka mielona
1 filet Oliwa z oliwek (do smażenia szaszłyków)
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Upewnij się, że zdejmiesz uchwyt Ingenio podczas pieczenia w piekarniku.
Etap 2 /8
Pokrój rumsztyk w kostkę. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Opłucz i pokrój paprykę oraz pomidory w kostkę. Obierz i zmiażdż czosnek. Opłucz i posiekaj kolendrę.
Etap 3 /8
Wymieszaj czosnek, cebulę, paprykę i pomidory w misce.
Etap 4 /8
W rondlu doprowadź wodę do wrzenia i dopraw ją gruboziarnistą solą. Natychmiast wlej ją na wymieszane warzywa.
Etap 5 /8
Dodaj oliwę, ocet i posiekaną kolendrę. Dopraw pieprzem i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Etap 6 /8
Przygotuj szaszłyki wołowe i dopraw je solą oraz papryką mieloną.
Etap 7 /8
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal zmieni kolor na jednolicie czerwony. Skrop oliwą z oliwek. Smaż szaszłyki z każdej strony, aż będą ładnie zrumienione i usmażone według własnych upodobań.
Etap 8 /8
Podawaj z salsą criolla.