Szaszłyki wołowe w sosie teriyaki
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Ser Comté (lub podobny półtwardy ser)
18 Plaster/kromka Carpaccio z wołowiny
100 ml Sos sojowy
6 łyżka Miód
100 ml Sos teriyaki
Drewniane patyczki na szaszłyki
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Usuń skórkę z sera i pokrój go na kostki o wymiarach 1,5 cm. Nadziewaj kawałki sera na 12 patyczków na szaszłyki i otocz carpaccio. Wymieszaj soję z miodem i zamarynuj szaszłyki w mieszance przez 1 godzinę w lodówce.
Etap 2 /5
Umieść szaszłyki w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /5
Przewróć szaszłyki w połowie gotowania.
Etap 4 /5
W międzyczasie delikatnie podgrzej sos teriyaki w małym rondlu lub w mikrofalówce.
Etap 5 /5
Otwórz urządzenie obiema rękami i wyjmij szaszłyki z urządzenia. Posmaruj je sosem teriyaki. Smacznego!





