Szaszłyki wołowe w sosie teriyaki - przepisy Easy Fry XL Surface | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Szaszłyki wołowe w sosie teriyaki

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Ser Comté (lub podobny półtwardy ser)

  • 18 Plaster/kromka Carpaccio z wołowiny

  • 100 ml Sos sojowy

  • 6 łyżka Miód

  • 100 ml Sos teriyaki

  • Drewniane patyczki na szaszłyki

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Usuń skórkę z sera i pokrój go na kostki o wymiarach 1,5 cm. Nadziewaj kawałki sera na 12 patyczków na szaszłyki i otocz carpaccio. Wymieszaj soję z miodem i zamarynuj szaszłyki w mieszance przez 1 godzinę w lodówce.

  • 300g Ser Comté (lub podobny półtwardy ser)
  • 18Plaster/kromka Carpaccio z wołowiny
  • 100ml Sos sojowy
  • 6łyżka Miód
  • Drewniane patyczki na szaszłyki

Etap 2 /5

Umieść szaszłyki w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.

Etap 3 /5

Przewróć szaszłyki w połowie gotowania.

Etap 4 /5

W międzyczasie delikatnie podgrzej sos teriyaki w małym rondlu lub w mikrofalówce.

  • 100ml Sos teriyaki

Etap 5 /5

Otwórz urządzenie obiema rękami i wyjmij szaszłyki z urządzenia. Posmaruj je sosem teriyaki. Smacznego!