Szybka zupa pieczarkowa
- Całkowity czas 32 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 osób
500 g Pieczarek
1.5 l Bulionu
1 Cebula
2 ząbki czosnku
2 marchewki
1 pietruszka
100 ml śmietany 30%
Natka, koperek
Ziele angielskie, liść laurowy
Sól, pieprz
Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Marchewki, pietruszkę kroimy w plasterki, cebulę i czosnek w drobną kostkę, pieczarki na plasterki.
Etap 2 /4
Rozgrzewamy masło w Cook4me. Przesmażamy wszystko na maśle.
Etap 3 /4
Zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy, a następnie gotujemy.
Etap 4 /4
Gotujemy osobno makaron al dente. Dodajemy do zupy. Można zupę zabielić śmietaną, dodajemy natkę i koperek. Smacznego!