Szybka zupa z boczniaków z serkiem topionym - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Szybka zupa z boczniaków z serkiem topionym

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Boczniaków

  • 300 g Cebuli

  • 100 g Pasty miso

  • 300 g Serka topionego

  • 2 l Wody

  • Szczypior

  • Bagietka

Czas przygotowania

Etap 1 /6

W Cook4me włącz mocne smażenie.

Etap 2 /6

Pokrój cebulę w pióra. Boczniaki rozerwij na mniejsze kawałki.

  • 500g Boczniaków
  • 300g Cebuli

Etap 3 /6

Do rozgrzanej misy wlej olej, wrzuć cebulę i smaż 5 minut, mieszając co minutę.

  • 300g Cebuli

Etap 4 /6

Do przesmażonej cebuli dodaj pastę miso, poszarpane boczniaki, ser topiony w plasterkach. Całość zalej dwoma litrami wody.

  • 500g Boczniaków
  • 100g Pasty miso
  • 300g Serka topionego
  • 2l Wody

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem w trybie niskim przez 10 minut.

Etap 6 /6

Gotową zupę nałóż do miseczki i dodaj świeżą dymkę.

  • Szczypior