Tajski sos winegret
Tefal
Przepis według Tefal

Tajski sos winegret

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 łyżeczka sos sojowy

  • 1 łyżka kremowe masło orzechowe

  • 2 łyżeczka sos nuoc-mam

  • 30 g oliwa z oliwek

  • 30 ml sok z limonki

  • 30 ml biały ocet

  • 1 szczypta brązowy cukier

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Do blendera dodaj sos sojowy, masło orzechowe, sos nuoc-mam, oliwę z oliwek, sok z limonki, biały ocet i brązowy cukier.

  • 2łyżeczka sos sojowy
  • 1łyżka kremowe masło orzechowe
  • 2łyżeczka sos nuoc-mam
  • 30g oliwa z oliwek
  • 30ml sok z limonki
  • 30ml biały ocet
  • 1szczypta brązowy cukier

Etap 2 /3

Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.

Etap 3 /3

Sos można podawać do sałatek lub jako przyprawę do potraw, w tym dań azjatyckich na zimno.