Truskawki i rabarbar pod kruszonką
- Całkowity czas 45 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
150 g Truskawek
60 g Rabarbaru
1 łyżka Masła
3 łyżka Mąki
3 łyżka Erytrytolu
1 szczypta Soli
1 łyżeczka Mąki ziemniaczanej
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Truskawki i rabarbar umyj. Następnie odszypułkuj truskawki i pokrój na ćwiartki, a rabarbar pokrój w 2 cm kawałki.
Etap 3 /9
Truskawki i rabarbar wymieszaj ze skrobią oraz ¼ erytrytolu (1 łyżeczką).
Etap 4 /9
Przełóż je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Etap 5 /9
Zimne masło rozetrzyj (lub posiekaj nożem) na kruszonkę razem z mąką, erytrytolem i małą szczyptą soli.
Etap 6 /9
Przełóż kruszonkę na owoce i wstaw na chwilę do lodówki, aby masło stężało (nie powinno być miękkie).
Etap 7 /9
W międzyczasie wyłóż dno misy papierem do pieczenia.
Etap 8 /9
Wstaw naczynie żaroodporne z owocami do misy urządzenia, nałóż nakładkę Extra Crisp i ustaw czas pieczenia na 25 min oraz 180°C, po czym naciśnij Start.
Etap 9 /9
Po zakończeniu wyciągnij naczynie ostrożnie, aby się nie poparzyć. Podawaj na ciepło solo albo np. z lodami.