Truskawki i rabarbar pod kruszonką - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Truskawki i rabarbar pod kruszonką

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 150 g Truskawek

  • 60 g Rabarbaru

  • 1 łyżka Masła

  • 3 łyżka Mąki

  • 3 łyżka Erytrytolu

  • 1 szczypta Soli

  • 1 łyżeczka Mąki ziemniaczanej

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 150g Truskawek
  • 60g Rabarbaru
  • 1łyżka Masła
  • 3łyżka Mąki
  • 3łyżka Erytrytolu
  • 1szczypta Soli
  • 1łyżeczka Mąki ziemniaczanej

Etap 2 /9

Truskawki i rabarbar umyj. Następnie odszypułkuj truskawki i pokrój na ćwiartki, a rabarbar pokrój w 2 cm kawałki.

  • 150g Truskawek
  • 60g Rabarbaru

Etap 3 /9

Truskawki i rabarbar wymieszaj ze skrobią oraz ¼ erytrytolu (1 łyżeczką).

Etap 4 /9

Przełóż je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.

Etap 5 /9

Zimne masło rozetrzyj (lub posiekaj nożem) na kruszonkę razem z mąką, erytrytolem i małą szczyptą soli.

Etap 6 /9

Przełóż kruszonkę na owoce i wstaw na chwilę do lodówki, aby masło stężało (nie powinno być miękkie).

Etap 7 /9

W międzyczasie wyłóż dno misy papierem do pieczenia.

Etap 8 /9

Wstaw naczynie żaroodporne z owocami do misy urządzenia, nałóż nakładkę Extra Crisp i ustaw czas pieczenia na 25 min oraz 180°C, po czym naciśnij Start.

  • Extra Crisp

Etap 9 /9

Po zakończeniu wyciągnij naczynie ostrożnie, aby się nie poparzyć. Podawaj na ciepło solo albo np. z lodami.