Warzywne curry
- Całkowity czas 45 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
500 g Brokuł
500 g Kalafior
800 g Batat
2 Czerwone cebule
4 goździk Czosnek
20 g Imbir
6 cl Olej
6 g Przyprawa curry
2 łyżeczka Kurkuma w proszku
80 cl Mleko kokosowe
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Potnij brokuł i kalafior na różyczki, a następnie opłucz. Obierz batata i pokrój go na kostki o grubości 2 cm.
Etap 2 /3
Wlej wodę do zbiornika. Włóż tacę grillową do urządzenia, a warzywa do miski. Ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 5 minut. Dodaj kalafior i ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE na dodatkowe 10 minut.
Etap 3 /3
W międzyczasie obierz cebulę, czosnek i imbir. Posiekaj czosnek i cebulę, a następnie zetrzyj imbir. W małym rondlu smaż je na oleju przez 3 minuty, aż zbrązowieją. Dodaj przyprawę curry, kurkumę i mleczko kokosowe, a następnie dopraw solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj ugotowane warzywa. Gotuj jeszcze przez 5 minut.